Tuesday, January 1, 2008

Dva světy spojené kabelem

je zvláštní jak rostoucí svět kolem nás se pořád zmenšuje.
Před tři sta lety byla jediná možnost koverzace návštěva nebo někomu poslat psaníčko. Pak přišel telefon a hned bylo možno mluvit s lidma všude po světě, ale museli bejt oba přítomný u aparátu doma, což konverzaci trochu stěžovalo.
Tak moudré hlavy vymysleli mobilní telefon a už se z nás začali stávat paranoici, čekajcí na to kdy je kdo přepadne vyzváněním v kapse. No ale pořád tu byl problém s tim že oba musejí být u přístroje a mluvit (nepočítam sms :P) a tak s příchodem internetu a IM se svět scvrknul uplně.
Už nemusíte znát číslo ostatních, můžete si ho najít. Nikdo vám neuteče protože vaše zprávy dojdou člověku všude na světě. Přes webkameru se na člověka můžete dívat a mikrofonem s nim mluvit, když nevíte co říkat můžete psát a to jestli člověk u PC sedí vidíte přímo na jeho statusu.
jednou tomu nebudeme moct utýct vůbec, budeme spojeni všichni a pořád, a kdo se z toho nezblázní tak tomu propadne a bude stracen.
Ale proč si stěžovat, představa toho že bych musel zůstat v kontaktu jen s lidma se kterýma se můžu navštívit, nebo že bych musel psát dopisy do ameriky... to fakt ne. Internet a všechny ty IM mají i světlé stránky.
Doufám jen že nás opravdu nepohltí.

Přikládam jednu písničku, myslim že se hodí
Tata bojs - Virtuální duet

No comments: