Sunday, November 30, 2008

Neděle s balonkem

Tak jsem se byl podívat na pražské vánoční trhy. Musím vám říct, že není nic lepšího, než klasické české vánoce. Znáte to matriošky, rusky mluvící prodavač, japonští, francouzští, španělští, maďarští, novozélandští, USAčtí turisté všude kolem, davy lidí, žádný sníh, prostě idylka. Společnost mi dělala kamarádka původem z Olomouce, ze které se do matičky měst nedávno přestěhovala a dělala mi jakéhosi guru vánočních svátků, neb na podobné trhy moc nejsem.
Musel jsem uznat, že výzdoba náměstí byla pěkná. Stánky jsou laděny opravdu staročesky (alespoň vzhledově), na podiu zpíval sbor a stromek… no nevím, jestli jim došly velké košaté stromy, ale tenhle se mi zdá jakýsi pochudlý, každopádně byl krásný a vím, že takový v naší 3+1 mít nikdy nebudeme.

První z klasických věcí, kterou jsem měl v plánu si dát a na kterou jsem měl zálusk, byl trdelník. Ano opravdu jsem ho ještě nikdy neochutnal, ale tak všechno je někdy poprvé. No můj guru mi prozradil, že trdelníky, které jsme dostali, jsou asi lehce nedodělané a taky mě po jeho dojedení začalo bolet břicho.
Řekl jsem si, že by to chtělo zapít, dali jsme si pro to další klasickou vánoční věc a to punč. O něm, i když mi celkem chutnal, jsem se dozvěděl, že to je jakási náhražka a že to s punčem nemá nic společného. No musím se někdy na ten pravý punč do Olomouce vydat.
No a nakonec, jsme to završili paňáčkem teplé medoviny a to byl asi sladký závěr výletu.
Z původního nakupování dárků nějak sešlo a tak se budu muset vydat ještě alespoň jednou.

Všimli jste si, kolikrát jsem zmínil "vánoční atmosféru"? Ani jednou? Že by tam nebyla? :D
Přidávám jeden komix zeleného balónku, kterému se tu nejspíš ještě někdy budu věnovat a písničku, která toho s vánoci taky má pramálo společného. Koneckonců, kdo by měl pořád náladu na koledy? (pro Mango, ani to nepouštěj :D)






B2K & P. Diddy - Bump, Bump, Bump

1 comment:

Anonymous said...

Vše nej Ondro k svátku. Jinak k tomu Olomouci. Je to pravda. Také jsem to slyšel, že tam maj strašně druhů punčů