Friday, February 1, 2008

Maturiťák a tak vůbec

Tak sem chtěl napsat článek o našem maturitním plese co proběhl tenhle víkend a nějak sem se k tomu pořád neměl. A vzhledem k tomu že funguju na impulsy tak sem jeden takovej musel dostat. Tentokrát za nim byla naše češtinářka, která nám okamžitě nasolila slohovku na téma kritika - náš maturitní ples

Maturitní zkouška se skládá z několika částí. Myslim, že tu první mám úspěšně za sebou.
První je maturitní ples. Přípravy na něj zasáhly naší třídu jako blesk z čistého nebe a to nejen kvůli tomu, že shodnout se na něčem bylo pochodem přes mrtvoly, ale také proto, že do příprav a nápadů neustále strkali nos lidi co s tím neměli nic co dělat.
Nakonec vše pak přeci jen dopadlo více méně dobře a my se tak mohli v pátek ráno přesunout do kulturáku a začít s nácvikem nástupů. Tím nám začal velice zdlouhavej den...
Po večeři začal hromadný přesun směr kulturní dům kde měl, zdůrazňuji slovo "měl", začínat v osm hodin program nástupem všech tří maturitních ročníků. Ovšem kvůli technickým problémům, které provázely celý večer, se začínalo až někdy před devátou večer.
Zdlouhavé šerpování, za které sme si však mohli sami, pak na zábavě nepřidalo a po dvou hodinách stání na místě se tak konečně naskytla chvíle na to si odpočinout.
Celý večer tak probíhal v jakém si shonu, ale přitom program, také díky zmiňovaným problémům, neskýtal podle mě tolik potěšení pro diváky kolik by mohl.
Pozdní začátek, zmatený zvuk, ztracené a znovu nalezené cd s muzikou naší třídy, to vše nějak narušovalo hladký průběh večera.
Nicméně, navzdory všem těm problémům se všichny třídy činily a publikum se určitě při jejich nástupech a půlnočních překvapeních bavilo, alespoň občas.
Nástup naší třídy si určitě obecenstvo zapamatovalo velice dobře, protože trošku morbidní nástup s rakví ze které na šerpování vylezl náš pan třídní zajisté překvapil a možná i šokoval. Šlo ale jen o symbolické rozloučení se školou a naším třídním profesorem.
Celkově by se dal náš maturitní ples shrnout jako úspěšný, ale ne však bezchybný. Každopádně všem se líbil a teď už jen můžeme doufat, že stejně úspěšně dopadne i další část zkoušky a tou je maturita samotná.

málem bych zapoměl přidat píseň, která mi přišla že mě celý večer provází.

Nena- 99luft Balons

No comments: