Saturday, February 2, 2008

Asterix a Obelix

Tak sem v rámci rodiných oslav zavítal zase jednou do kina...
Víte dvojce Asterixe a Obelixe se mi vždycky líbila. Oba filmy byly super a tak sem se i na třetí díl celkem těšil. Když říkám super musím je hodnoti jako pohádky, pokud chcete plnohodnotnej film tak musíte do jiných končin.

No tak sem si sednul, naštěstí ne do zmrzliny... a po reklamách sem se zakousnul do filmu, jež byl nejspíš napuštěn nějakými opijáty neboť sem místo dívání se začal usínat. Od usnutí mě chránily jen sem tam lepší fórky nebo vtipné scénky. Co se děje týče tam už bylo trošku plytčeji. Asterix a Obelix v doprovodu Lovestorixe se vydávají kvůli lovestorixově love story vydávají na olympijské hry v roce 50 př. n. l. do období kdy se Brut pokouší neustále avšak neúspěšně pokouší zabít Cesara podobně jako v Tom a Jerry nebo Chyť holuba.
Tohle Nu paga di nás tak provází celým dějem, kdy se naše trojice v doprovodu druida a hudebníka utkává na olympiádě s týmy z celhého tehdejšího světa. Celé hry jsou však zkorumpované a plné dopingu a podvodů.
Pro všechny filmy této série je charakteristické, že jsou plné narážek na součastnost. Třetí díl jako by byl těmito eastereggy nadopován jako sportovci na stadionu. Od již zmíněného dopingu, přes úžasný německý závodnický tým v červeném fáru nebo tréning na běžícím pásu až po zmínku o valících se kamenech na stadionu.

No takže jak to shrnout. Myslím, že děti bude pohádkový příběh bavit. Dospělé pobaví víš zmíněné narážky. Přípravte se ale, že příběh neoplývá nějakou přemrštěnou akcí, která vás bude zvedat ze židlí a ani nečekejte žádnou zásadní pointu. Jde prostě o volné pokračování volné grotesky. Fanouškům galské dvojce se nejspíš film bude líbit, ale pokud chcete vidět film a nejdete do kina s dětma, děte radši na něco jiného.

Hodnocení 6/10


No a protože sem byl napomenut, že je tu v poslední době trochu pochmurno, přinášim jedno odlehčující funny videjko a zároveň dobrej song

takže papouch snowball a Queen - Another One Bites the Dust

No comments: