Monday, December 10, 2007

Společenské tance, ples, hledání malagela a osmiletá káťa

...aned tanec kvete v každém věku

Je tomu snad více než rok kdy sem se naposled vydal ve společenském oblečení do ulic na ples, oddávat se tanci a zábavě trochu jiné než jen pití a hlasitá hudba. Tentokrát to byl věneček v tanečních, nikoli mých, neboť já už je mám pár let za sebou, ale kamarádky mé přitelkyně.
Tak sem v novém obleku a s překrásným doprovodem začal opět plesat. Při podobných událostech dojde člověku, že tradiční společenské tance by neměli být zapomenuty. To si však nejspíš nemyslí spousta mladých lidí pro které je to jen opruz a něco totálně neužitečného, co taky čekat od lidí, kteří mají názory jako kdosi v diskuzi k článku o vázání kravat někde na webu (musel sem se to přece někde naučit :D ) ten zněl "kravatu nosej jen kokoti". A stejný přístup čekám i k dalším společenským tradicím.
Vím ale, že to jen tak nevymře. Když sem byl na latinsko-amerických slavnostech v Kanadě viděl sem něco co o mě o tom přesvědčilo. Na rušné třídě kde hrála hlasitá hudba a lidé tančili a jedli se jednou za čas utvořil kruh ve kterém se tančilo a ostatní s úžasem přihlíželi. Mezi publikem stála skupinka mladíků s pár děvčaty. "cool hopeři a hot chicks" mi nějak do publika neseděli, ale když se jeden z hochů zved a holku roztočil nevěřil sem svejm očim. Byli neuvěřitelně skvělí.
Svých pár pohybů sem si taky osvěžil při sobotním trsání. Sklamalo mě jen, že nehráli Letkis a Smoke on the water byl jen chabou náhradou.
Co mě však překvapilo byl song Malagelo. Zní mi to v hlavě. Chtěl sem vám sem dát odkaz na stažení, ale bohužel sem žádnej nenašel respektive jen na celý CD a to se mi nechtělo stahovat (kdyby někdo našel tak pište :)). Zajmal sem se ale o to co je vlastně malagelo.
takže soutěžní otázka co je malagelo:
a) Hudební nástroj
b) šumivé víno
c) krátký vršek od oblečení
ze správných pdpovědí v neděli vyberu vítěze a ten dostene parádní cenu :D

Další kdo mě ten večer překvapil byla mladičká Kateřina Fialová vícemistrině světa ve stepu. Respekt, holčině je osm.



ps: díky všem co mi sem chodíte, o víkendu sem přesáhnul 1000 návštěv, tak keep commin' bitches!

3 comments:

Peterstein said...

Zadna z nabizenych odpovedi neni spravna... Malagelo je pohlavni choroba, kterou Ivan Hlas chytil na dovolene v Thajsku od jedne slicne maserky nevalneho puvodu... Pote o tom slozil pisnicku, ktera se vryla do hlav vsech dospivajich lidi jako zaklad prevence pohlavnich nemoci...

Anonymous said...

Vezmeme to vylucovaci metodou:DHlas ve sve pisnicce zpiva ze se POPIJELO,..Premeslim jak se pije tricko nebo hudebni nastroj..:DZe by to byla moznost Beeee:)

Anonymous said...

Já bych typoval B, ale jestli je to pohlavní nemoc, jak říká Petřík, tak to aby jsme si dali v holešovicích pozor :D