Sunday, December 16, 2007

Kolik řečí znáš tolikrát si člověkem + poděkování LH a roumenovi

Jak člověk cestuje a poznává nové lidi, střetává se s různými lidmi a né se všemi si rozumí tak jak by potřeboval. Někde si nerozumíte s člověkem, se kterým žijete někdy je za tím "jen" jazyková bariéra.
Někteří lidé, a to je zajmavé, se radši uzavírají před světem a o ostatní kultury nemají zájem. Vše pak ještě doplňují slovy "když semnou chtějí mluvit, tak se maj naučit česky". Tahle tvrzení sou, ale dost nesmyslná. Je to bohužel tak česky mluví pouze těch pár lidiček v srdci evropy a tak se náš krásnej jazyk těžko prosazuje, ale neučit se angličtinu kvůli "blbejm amíkum" neni nejmoudřejší. I kdyby se do deseti let, jak předpovídaj jazykologové a ekonomové, mělo mluvit všude hlavně čínštinou, pořád je angličtina nejrozšířenější jazyk a můžu vás ujistit, že když mluvíte anglicky a španělsky brány světa (hlavně na západ) jsou vám otevřeny.
Vtipné je jak některé národy výuku jazyků berou a o co jí opíraj, proto vám přinášim dvě vtipná videa z youtube, která vás, nerudné vůči cizím jazykům, budou motivovat.

Dále bych chtěl poděkovat dvěma lidem, které neznám, ale kteří mě potěšili.
Tím prvním je v poslední době neuvěřitelně populární fekální terorrista Lord Hoven z VŠE, který mi zvednul návštěvnost blogu nejmíň 10x.
Druým je pak roumen, který mi přináší fajn obrázky každý den a na jehož stránkách sem našel dva nové lordhovnové obrázky. první který je přání lorda hoven k vánocům a druhý - fun akce jako reklama na hovnafon

díky vám oběma

zde slibovaná videa

první dost výstižné, přesně takhle to kolikrát vypadá :) - reklama na jazykový kurz



druhý je kurz nejdůležitějších frází pro japonce, very funny ;)



edit: opraveno

No comments: