Sunday, October 21, 2007

Meet the Nature

Sem člověk co se s přírodou naposled setkal nna discovery channel, i když sem dřív do lůna proplouval častěji, už pěknejch pár let sem spíše měšťákem na plný úvazek.
O to větším zážitkem tak byl výlet do Adršpašských skal na severu čech. Nu plahočení se bahnem uprostřed skalní průrvy sice neni žádnej extra požitek, ale vidět skalisko zevnitř a být jím obklopen... člověk získá jinou prespektivu o čase a prostoru.
Počasí nám naštěstí nevyšlo, takže pršelo a bylo pod mrakem což v součtu s chladem na první pohled nebylo opravdu nic extra, ale výhodou bylo to, že na úzkých stezkách sme se s někým potkali jen občasně. Vyjímku tvořily houfy polských turistů co přijeli se zájezdem.
Po asi dvou a půl hodině chození v, pro mé ochablé nohy a boty obzvlášť, nepříznivém terénu mě (nejspíš nejen mě :D) přestával výlet bavit. Nohy bolely, na krk byla zima, ikdyž ovečka hřála jak jen mohla a jak je u mě zvykem při podobných záležitostech, měl sem hlad.
Naštěstí se nám povedlo najít vlakovou zastávku a dokonce se domoci jízdního řádu v nedaleké restauraci. Místní číšník byl sice nevrlý páprda, který nebyl nadšený z toho, že vzhledem k času odjezdu našeho vlaku nestíháme jídlo, tak sme pojedli pouze polívku a pak se vlakem svezli za celých 22kč(s?) za pět osob vlakem z našemu hotelu a autu.
Sláva nazdar výletu, nenaboural sem a sem doma.

No comments: