Tuesday, March 11, 2008

Nemusíš mluvit stačí komunikovat

Víte je zajmavý jak všichni berou řeč jako náš komunikační prostředek tak samozřejmě, že už ostatní části komunikace pomalu vypouštějí. Víte i vy když telefonujete, tak vlastně přicházíte o nonverbální komunikaci a málokomu to už dneska příde zvláštní nebo nedejbože aby to někomu vadilo. Nemluvě o instant messengerech kde už ani mluvit nemusíte. Nebo se s někym nemusíte ani bavit, prostě si jen přečtete co si myslí na jeho blogu.

Co mě přivedlo na přemejšlení o komunikaci byla zas jednou jedna zajmavá cesta v autobuse (všímáte si?) jedu takhle a okolo autobuju se prohnalo policejní auto se zapnutým majákem a syrénou, všichni v autobuse se otočili a koukali co se děje. Jen kluk s holkou co byli kousek odemně si dál nerušeně konverzovali. Auto ani nezaregirstrovali. O kolik takto nepodstatných věcí tak asi přišli? Oni přece nemůžou za to že jsou hluchoněmý. Ale pozoroval sem, jak si povídají a jak jim je stejně rozumět. Bylo to jako když slyšíte někoho šeptat a rozumíte jen některým slovům. Zbytek si domyslíte a buď to bude dávat smysl nebo ne.

Tak to bylo to co mě přivedlo k tomu o tom přemýšlet. To co mě přivedlo k tomu sem napsat další koment je video na které sem najel na youtube z "Videos wathed right now" Slečna s nejspíše latinskoamerickými možná haity kořeny, docela pěkně stavěná tam světu ve svém, asi minutu a půl dlouhém, videu říká, jak moc má ráda banány a jahody XOXO a konec...

Tato slečna měla následující youtube ocenění:

#13 - Most Discussed (Today)
#3 - Most Discussed (Today) - People & Blogs
#23 - Most Discussed (This Week) - People & Blogs
#60 - Most Responded (Today)
#25 - Most Viewed (Today)
#3 - Most Viewed (Today) - People & Blogs
#14 - Most Viewed (This Week) - People & Blogs
#13 - Top Favorites (Today) - People & Blogs
#91 - Top Rated (Today) - People & Blogs

prosím o vysvětlení. Jde opravdu snad jen o to co vidíme? Dostane se tam kam chce i jen proto že má pěkné tělo a hlavinku i když prázdnou?
Původně sem myslel, že jde jen o další lacinou reklamu na nějaké pornostránky, ale vypadá to, že tato slečna to myslí smrtelně vážně což mě docela drtí. Naštěstí nejsem sám a i ostatní stovky komentů se nesly v duchu "když vypnete zvuk tak se na to dá i dívat". No doporučoval bych slečně když jí baví točit videa trochu jiné odvětví než youtube vloging :)

resume? komunikace a řeč jsou o dorozumívání se tak nejlíp jak je to jen možné a někdy vlídné slovo udělá víc než smajlík za větou a rozumná věta víc než pěkný tělo.


PS: to opravdu všichni dělaj v mekáči?

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.