Wednesday, July 9, 2008

Moderní čtyřlístek

Neni to tak dlouho co jsem se zamyslel nad tim, jestli pořád ty děti bavěj klasické pohádky, klasické hry a podobně. Ve světě kdy má každej počítač se spousou her, s přáteli si chatuje přes ICQ a ven si berou gameboye aby si spolu mohli hrát. A zrovna včera předemnou v autobuse (ano zas autobus...) sedí maminka s předškolním synáčkem a četla mu z nějaký příběh. Po bližším ohledání jsem zjistil zajmavou věc; ano je to čtyřlístek!
Představte si to, tento časopis pořád jede, ale to proč o tom píšu je něco uplně jiného. Za mých mladých let v časopisech jako kačer donald a spol bylo spousta soutěží hlavně o ceny typu lego, stolní hry, nebo možná nějaký míč.
V čtyřlístku toho kluka co neuměl ani číst byla soutěž o nový mobilní telefon...
Sakra a to sem zvědav co tam budou mít naše děti.
Asi dvě minuty na to klukovi zazvonil telefon a volal mu, jestli jsem to správně pochopil, kamarád a kdy se sejdou a kde. Sakra ty děcka neuměj ještě pomalu ani číst, ale s mobilama to operuje jedna radost.

Nejvíc mě na tom všem štve, že za 40 let budu jeden z těch nevrlejch dědků co si stěžujou na to jak to dřív všechno bylo lepší, jak byl rohlík za korunu a benzin za 30 (stejně se na fosilní paliva už jezdit nebude :D)

Abych to shrnul, vývoj de do předu a my ho nemůžeme zastavit, jen nasměrovat.

Co vás čeká příště? mám připraveno jedno menší muzikální okénko a včera večer mě napadnul článek ještě o něčem, ale než sem si ho stihl zapamatovat tak sem ho zapomněl, takže z toho nic nebude :D

1 comment:

Anonymous said...

Z toho si nic nedelej. Je to karma, oni jsou nevrly na nas, my budem na nase mladsi. :) Nebo nas soupnou do duchodaku ci LDN a to teprve bude legrace.