Saturday, September 15, 2007

Síla peněz

Všimli ste si někdy jak peníze mohou změnit, nebo ovlivnit jednání člověka? Vemte si kolik je věcí který prostě udělat nechcete, ale když vám za ně někdo nabídne dostatečnou odměnu tak je prostě uděláte.
U každého jedince se pak liší hranice do které je schopen věci vykonat, protože sou věci které jak se říká "neudělam ani za milion" i když s přibývajícími nulami na konci čísla se seznam u každého stenčuje. Někteří tvrdí tohle bych neudělal ani kdyby si mi zaplatil, ale vidina obnosu pak většinou převáží ostych.
Pak je tu hranice opačná a to minimální odměny. U každého se liší minimum, které potřebuje na vykonání úkolu. Proto ing. nebude házet lopatou, protože by se to zaměstnavateli hodně nevyplatilo mu platit za kopání. (jestli si myslíte, že by ing nešel k lopatě tak se pltete, viz. bod jedna. každej má svoji cenu)nebo je daná činnost pro jednotlivce jinak odpudivá např. pro naše něžné pohlaví (v drtivé většině) je podstatně menší problém líbat se s osobou pohlaví stejného než pro muže (i zde jsou však vyjímky ;) )
A když sem se nad tim všim tak zamyslel, napadlo mě: Kdo je tou postavou která dělá co se jí řekne za peníze? ku..a? ano. Neznamenalo by to potom, že v každém z nás je trošička ku..ičky? :)
Nevim nevim. Hlavně že sem dal post na blog a teď můžu jít odpočívat po tý hnusný dřině co sem dneska dělal... ještě že sem dostal zaplacýno, bych se na to jinak vyprd.

No comments: