Friday, May 1, 2009

Prasečí chřipka v Kraji

V Kraji, v oblastech osídlených hobity, kde se všichni jen radují a slaví, a když už mají problémy, tak jsou to vlastně jen titěrnosti. Opravdové problémy jsou až kopci, daleko od Kraje, krajané o problémech slyšeli, avšak války v dalekých krajinách je příliš nezajímají, ani jako převraty či choroby, které si šíří zemí. Nic z toho Kraj nezasáhne.
Ano přijde mi, že naše malá roklinka uprostřed Evropy je vlastně takovým krajem, který vlastně o fungování světa nemá pořádně ponětí a běžným lidem v našich krajích je nějaký svět ukradený i s celými těmi finančními krizemi a uniemi a dalšími výmysly moderní doby. Daleko důležitější je vlastně to, kde kdo srazilo auto, jestli politici dostali přidáno a kolik to vlastně budeme platit u doktora na poplatcích.
Podobně je to teď i s Novou (tzv. prasečí) chřipkou. Ta je až za hranicemi Kraje a k nám se nedostane.
Ale abych vše upřesnil, jak je mým (snad dobrým) zvykem, prasečí chřipka je pravděpodobně pouhým hoaxem a dalším způsobem jak lidi vystrašit pomocí masmédií.
Udělat boom v poslední době je poměrně jednoduché, vzhledem k tomu jak rychle se informace šíří a tak stačí vzít dobrou informaci, dát jí médiu. Za několik dní je tu nový "tag" jako swine flu, který skoro okamžitě vyletí v žebříčku vyhledávání na googlu závratným tempem.
Ne nenechme se hned děsit a zůstaňme raději v té naší pohodě, kterou tu v Kraji máme.


No comments: